دید کلی
·آلودگی آب مشکل بزرگی است. به طوری که نتایج پژوهش پیرامون آن از صدها بلکه هزاران مقاله ، مجله و کتاب تجاوز میکند.
·بنظر شما چه کسانی مشکل آلودگی آب را بوجود میآورند؟
چه کسانی بهای تمیز کردن آب را خواهند پرداخت؟
دید کلی
·آلودگی آب مشکل بزرگی است. به طوری که نتایج پژوهش پیرامون آن از صدها بلکه هزاران مقاله ، مجله و کتاب تجاوز میکند.
·بنظر شما چه کسانی مشکل آلودگی آب را بوجود میآورند؟
چه کسانی بهای تمیز کردن آب را خواهند پرداخت؟
با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی چند مورد از عوامل آلوده کننده اب های سطحی بپردازیم !
حدود 69 % آب مصرفی جهان ، صرف کشاورزی و عموما آبیاری میشود. 23 % به مصرف صنایع میرسد و مصارف خانگی تنها حدود 8 % را شامل میشود. در کشورهای توسعه یافته ، کشاورزی و صنایع ، بیشترین مصرف آب را داشته ، بالاترین نقش را در آلودگی آبها دارد.
اقیانوسها بزرگترین و پایدارترین اکوسیستمها هستند. حدود 70 درصد سطح کره زمین با آب شور پوشانده شده است. زنجیرههای غذایی اقیانوسها از کوچکترین اتوتروف شناخته شده شروع و به بزرگترین حیوانات ختم میشود. زندگی دریایی به شدت تحت تاثیر عوامل فیزیکی بسیاری نظیر جریان دریایی جزر و مد ،موج ، دما ، فشار و شدت نور است. اما آشناترین خاصه فیزیکی آب دریا مواد کانی بسیار زیاد آن است.
زندگی دریایی از جهت ارتباط به این زیستگاهها عموما در سه رده پلانکتونها ، نکتونها و کف زیها طبقه بندی میشود. پلانکتونهای گیاهی سطح اقیانوسها شامل میلیاردها جلبک هستند و پلانکتونهای جانوری شاملباکتریها ، پروتوزوئرها ، لاروها و میگوهای کوچک هستند. نکتونها شامل شناگران قوی هستند که در اقیانوسها و دریاها یافت میشوند. کف زیها شامل انواعی هستند که بر بستر دریا میخزند یا خود را به جایی میچسبانند و بر کنارهها و کف اقیانوسها زندگی میکنند.
هر روزه در سراسر جهان میلیونها نفر به سفرهای تفریحی می روند . سواحل دریاها بهترین مقصد برای چنین سفرهایی است. سفر این تعداد انسان در روی زمین مثل حرکت دسته های بزرگ حیوانات به هنگام مهاجرت است و تاثیر فراگیر روی زیستگاههای ساحلی دارد. در بیشتر مناطق جهان از سواحل کارائیب تامدیترانه ، سواحل طبیعی تقریباَ از بین رفته و به جای آنها سواحل طبیعی تقریباَ از بین رفته و به جای آنها سواحل مصنوعی قرار دارد که بیشتر مناطق آن توسط بلدوزرها صاف شده و روی انها هتل و پارکینگ ساخته شده است. در این مناطق مسیرهای طبیعی آبها ، لایروبی و کف سازی می شود تا مسیر مناسبی برای قایقرانی ایجاد شود.
خشکسالی های پی در پی در سال های اخیر و کاهش چشمگیر بارش ها بخصوص بارش برف و برداشت های غیرمجاز از سفره های آب زیرزمینی، همگی دست به دست هم داده و کم آبی را برای کشورمان رقم زده است.
مسوولان حوزه آب بر این باورند که کاهش 20 درصدی مصرف آب می تواند کشور را از مرحله هشدار خارج کند و بدون نیاز به جیره بندی می توان از این مرحله نیز عبور کرد.
حذف برخی از اقدامات می تواند در کاهش مصرف آب بسیار سودمند باشد و این مساله ما را از کمبود آب نجات می دهد و تابستان را با خیال راحت سپری می کنیم.
بنا بر آمار رسمی، از سال 69 تا پایان مرداد امسال یک میلیون و 354 هزار و 331 هکتار از اراضی و باغات کشور زیر پوشش سیستم های آبیاری تحت فشار قرار گرفته که از این میزان 577 هزار و 944 هکتار به صورت موضعی و 776 هزار و 337 هکتار به صورت بارانی بوده است.
کارشناسان می گویند، اکنون یک سوم زمین های کشور قابلیت کشاورزی دارند اما به دلایلی نظیر خاک نا مرغوب و نامناسب بودن توزیع آب فقط 12درصد این اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی می رود.
احمد طاهری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: در حال حاضر یکی از مکانیزه ترین سیستم ها، آبیاری تحت فشار است که برای آبیاری در سطوح بزرگ و یکپارچه استفاده می شود.
وی اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در مزارع را موجب افزایش کمی و کیفی محصولات دانست و افزود: براساس آمارها، اگر در یک هکتار، آبیاری قطره ای صورت گیرد به طور متوسط 30 درصد افزایش تولید را به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: با اجرای آبیاری تحت فشار و نصب سیستم کنترل هوشمند می توان میزان برداشت آب از چاه ها را نیز کنترل کرد.
با وجود آن که بخش اعظم سطح کره زمین را آب فرا گرفته،
همه این آب ها قابل استفاده نیستند؛ یعنی از آن نمی توان برای مصارفی هم چون شرب، کشاورزی و صنعت به طور مستقیم بهره گرفت. تنها بخش کوچکی از این حجم عظیم آب، شیرین و قابل استفاده جانداران زمین است. جدول شماره 1 به خوبی روشنگر این مطلب است.
پدیده کم آبی و شیوه مواجهه با آن نسبت به سایر بلایای طبیعی و غیر مترقبه در ایران بایستی مورد توجه قرار گیرد
پدیده کم آبی و شیوه مواجهه با آن نسبت به سایر بلایای طبیعی و غیر مترقبه در ایران بایستی مورد توجه قرار گیرد،این مساله ناشی از خشکسالی های شدید در چند سال گذشته است. در حالیکه با نگاهی گذرا به تاریخ و بررسی آسیب های بوجود آمده در اثر کمبود آب ناشی از خشکسالی ، این موضوع دگرگون شده و اهمیت دادن به مسایل کم آبی نسبت به سایر مقوله های طبیعی از اولویت بالایی برخوردار است.